Tarkista tuotteen INCI eli ainesosat aina itse !

Erään suositun brändin "hoitava" suihkusaippua sisältää siis sanan parfym (joka voi tarkoittaa satoja eri kemikaaleja) ja sen lisäksi se sisältää viittä eri EU direktiivin määräämää pakollisesti ilmoitettavaa hajusteallergeenia, jotka tulee ilmoittaa tuotteen ainesosaluettelossa eli INCI:ssä.
Erään suositun brändin ”hoitava” suihkusaippua sisältää siis sanan parfym (joka voi tarkoittaa satoja eri kemikaaleja) ja sen lisäksi se sisältää viittä eri EU direktiivin määräämää pakollisesti ilmoitettavaa hajusteallergeenia, jotka tulee ilmoittaa tuotteen ainesosaluettelossa eli INCI:ssä.

⚠️Tarkista tuotteen INCI aina itse !”Minä ainakin yritin ostaa sellaisen mikä oli hajuttomimman ja hellävaraisimman näköinen”, totesi erään seurakunnan avustuskassia koonnut nainen, kun häneltä kysyi ovatko tuotteet hajusteettomia. 🧴Tämä on erittäin yleistä, että tuote valitaan ulkonäöllisten tekijöiden, mielikuvien ja mainossanojen peruteella kuten ”sensitive”, ”hellä”, ”hoitava”, ”eco” ja oletetaan näin tuotteen olevan turvallinen. Tässä kuvassa on erittäin suositun brändin ”hoitava” suihkusaippua. Työntekijä oletti sen olevan hajusteeton tuote. Kun kuitenkin tuotteen ainesosaluetteloon kurkistetaan INCI kertoo:

🧴Tuote sisältää sanan parfym, joka tarkoittaa hajustetta, joka voi tarkoittaa satojen kemikaalien cocktailia, joka on liikesalaisuus. Tämän lisäksi tämä tuote sieltää viittä eri hajusteallergeenia (linalool, limonen, benzyl alcohol, citronellol, geroniol), jotka EU direktiivi määrää ilmoitettavaksi erikseen, koska ne ovat niin allergisoivia. Siis parfym ja fragrance sanan lisäksi erikseen omana aineenaan.

👍🏻Älä koskaan luota kauniisiin markkinoiviin sanoihin tuotteen etuosassa, vaan opettele tarkistamaan inci eli ainesosaluettelo itse. Älä jätä ostopäätöstä mielikuvien varaan! Täydellisen listan EU direktiivin ilmoitettavaksi määrätyistä hajusteiden nimistä löydät edellisestä päivityksestämme.Valitse hajusteeton. #Hajusteeton sopii kaikille!